Papirnata torta iznenađenja

Papirnata torta

Ova je torta od papira i svaka kriška je zapravo kutijica koja krije iznenađenje za malog gosta.

Izrada traje malo više minuta, no počnete li na vrijeme, kroz dvije, tri večeri po sat vremena, napravit ćete posebnu tortu koju će pamtiti i slavljenik i gosti.

Trebat će vam:

Deblji papir u boji, 12 listova

Škare

Ljepilo

Ukrasna traka

Naljepnice, šljokice, flomasteri…

Slatkiši ili sitnice za napuniti svaku krišku

Izrada započinje skidanjem šablone s interneta, i imate li mogućnost, isprintom na debljim papirima u boji. Na taj način ste skratili dio precrtavanja svake kriške pojedinačno, ali ako imate vremena i volje i za to, zašto ne!?

Za cijelu tortu, trebalo mi je 12 kriški. Dogovorila sam se s djetetom što ćemo staviti unutra, s time da vam ovakva torta daje mogućnost personalizacije 🙂 i kreiranja posebnih kriški za djecu s alergijama ili intolerancijom na neku hranu.

Nakon ispisa, slijedi izrezivanje šablona i slaganje kriški. Papir se presavija po svim iscrtanim linijama i ljepilo se nanosi na dva označena dijela.

Kada je svih 12 kriški izrezano, složeno i napunjeno, obuhvatila sam ih ukrasnom trakom, zavezala mašnu i tako formirala tortu.

Obzirom da smo ju nosili u vrtić, izrezala sam podlogu od kartona na koju sam prilijepila cijelu tortu, kako bi odgajateljice lakše baratale njome.

Dogovorila sam se s djetetom da ćemo zalijepiti i par naljepnica da kriške budu veselije. Možete ih ukrasiti kako vama odgovara, flomićima, šljokicama, pustite mašti na volju…

To je to, torta je gotova 🙂

Nakon puhanja svjećice svako dijete dobije svoj mali slatki poklon iznenađenja!

Sretno!

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial