Uradi sam stakleni lampion za groblje

Lampion za groblje od prazne staklenke

Količina otpada od plastičnih lampiona koja ostaje nakon blagdana Svih Svetih je ogromna. Ovaj lampion napravljen je od prazne staklenke i svojom jednostavnošću nadmašuje sve varijante kupovnih.

Trebat će vam:

Poklopac za lampaše koji ćete pronaći na bilo kojem dogorjelom plastičnom od zadnjeg posjeta groblju

Staklenka čiji promjer odgovara veličini poklopca koji imate

Pasta za frost efekt (naći ćete ju u hobby shopu)

Svijeća

Postupak je jednostavan. Izrežite motiv križa na samoljepivoj foliji koja se koristi za omatanje knjiga. Možete i od običnog papira pa ga zalijepiti dvostruko omotanim selotejpom ili nekim ljepilom koje se lako skida sa stakla.

Zalijepite motiv na staklenku i spužvicom, tapkanjem, nanesite frost pastu na cijelu staklenku, budite pažljivi preko motiva ukoliko nije jako priljubljen uz staklo. Pustite da se suši prema uputama, mojem treba 24 sata i nakon toga se 20min peče na 160C.

Bitna stvar, koju sam ja krivo napravila, jest skinuti foliju prije pečenja, moja se malo zapekla pa sam se posljedično pomučila oko skidanja.

Kada je pečen i ohlađen, ostaje vam dekorirati ga vrpcom ili špagom ili čime god vam paše. Ubacite svijeću koja odgovara veličinom. Koristite kuhinjski upaljač za plin da možete zapaliti svijeću nakon što ste je stavili unutra, da ne biste spuštali u tako usku posudu upaljenu svijeću.

Voljela bih vidjeti vaše verzije ukoliko se odlučiti ovako zamijeniti klasične, neekološke lampaše.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial