Božićna dekoracija od starog okvira

Stari okvir prenamjenjen u božićnu dekoraciju

Uz malo kartona, komadić čipke i lampice, od starog okvira koji je bio za otpis, napravila sam atmosferičnu zimsko-božićnu dekoraciju.

Okvir mi je ostao od podloška za laptop i jelo pred televizijom. Već se bio odlijepio od tkanine i sve je bilo na putu u smeće. Onda sam prvo odlučila spremiti punjenje od kuglica, a zatim i napraviti nešto s ovim okvirom.

Da bi okvir postao prozorčić, trebaju vam dvije tanke letvice ili dvije trake kartona, što je bio moj slučaj. Trake sam markerom obojala u crno. Možete vidjeti u kakvom je stanju bio okvir i kako lako je nastao prozor 🙂

Izrezane trake kartona i nastanak prozora 🙂

Trake sam na okvir učvrstila klamericom i rajsnedlima, pribadačama, malim čavlićima, ne znam koji naziv koristite. Njima mi je bilo najlakše jer mi nije trebao čekić, sve ostalo sam probala prije i nisam bila zadovoljna učinkovitošću.

Sad kada imate okvir pustite mašti na volju! Ja sam rezala trokut borove iz kartona i debljih papira u sivim i bež tonovima i neke sam omotala čupavom vunicom. Sigurno funkcioniraju i vunice ili trakice sa šljokicama.

Ljepila sam ih na okvir s prednje strane samoljepivim gumenim jastučićima, ono što izgleda kao guma za žvakanje. To se jednostavno i lako skida i ne ostavlja tragove tako da mogu lako iskorititi okvir i za neki drugi projekt nakon Božića :). Čipku sam sa stražnje strane zakucala čavlićima po gornjem rubu.

Pogled na stražnju stranu okvira u tijeku kucanja čipke

Sada već imate gotov projekt. Da bih omotala sitne lampice koje sam imala doma, u svaki sam kut okvira po vanjskom rubu zabila jedan čavlić i omotala ih preko njih, a spremnik s baterijama sam sakrila iza najvećih borova. Ovisno koliko imate širok okvir, možda možete kutijicu s baterijom priljepiti čičak trakom ili istom ljepljivom gumom iza borova, uz okvir pa i objesiti cijeli okvir na zid ili vrata.

Želim vam uspjeha i rado bih vidjela vaše radove, pišite mi!

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial