Adventski vijenac s mahovinom

Kako je jedna od poanti ovog bloga, za malo vremena napraviti nešto lijepo sa što manje kupovnog, za ovakav adventski vijenčić vam trebaju jedino obične bijele svijeće. Sve ostalo imate u domu ili oko njega.

Ideju sam pronašla u jednostavnim, prirodom inspirarnim božićnim dekoracijama. Već dosta dugo me privlače dekoracije neutralnih i prirodnih boja i tonova, bez klasične crvene i zlatne, iako mi je i to lijepo vidjeti i svakako ima svoju čaroliju, no…

Prije svega, prvo potražite mahovinu. U vrtu na sjevernim zidovima, vanjskim stepenicama, u šumi…ja sam svoju našla na drvenom dijelu gelendera blizu kuće. Bilo ju je jako jednostavno skinuti kuhinjskim nožićem, pa svakako prije nego krenete spremite neko pomagalo kojim ćete ju odvojiti od podloge. Doma sam ju prvo posušila na kuhinjskom papiru na radijatoru.

Nije bilo nikakvih buba ni životinjica pa nisam imala što čistiti, no ne znam jer nemam iskustva sa onom iz šume recimo. Svakako treba provjeriti da ne unesete u kuću neke beštijice 🙂

Ova količina mahovine bila je dovoljna za jednu čašicu/svijećicu

Nema više puno mudrosti, svaku sam čašicu napunila mahovinom i u nju stavila svijeću. Sve je stajalo, nisam trebala nikakve učvršćivače. Ako vam zatreba, možda neki kamenčić ubačen da se ne vidi, može pomoći.

Isprobala sam razne vrpce i špage za ukras, no na kraju sam se odlučila za najobičniju, tanku špagu i tri grančice kao mašnu.

Voljela bih da sam vas potaknula da sami izradite svoj adventski viječić, pa ako jesam, pošaljite fotke ili me tagirajte na Instagram i Facebook profilu Kreativnih Minuta.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial